Celoteh DrMENTOL dari NEGERI PASsolaTIDOcow

Posted by AYee YaRa Dato' Mustofa on Saturday, April 12, 2014 Under: Suka Duka Kehidupan
Ada yang KENAL TAK Dr.MENTOL ni? TAK KENAL? U ASK FOR IT. N i wanna answer ur question. 

DrMENTOL dari NEGERI PASsoLATIDOCOWlahhhhhhhhhh~!!! APADERHAL.. (pinjam ayat admin..sorry..)Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.. 

TAJUK syarahan DRMENTOL pada SAAT ini IALAH.......

[MOMENTUM CAS POSITIF KENDIRI]...haaaa..tu dia aihhh..  

Straight to d'point! Ada orang susah nak terima impak cas NEGATIF dari kisah silamnya.mengapa tidak keluar dari impak cas NEGATIF tersebut? SANGGUP ker hadap impak tersebut seumur hidup sehinggakan tiada sedar ia mamah di telan dek zaman yg bergerak terlalu pantas mengekori arus modenisasi yang tiada berketepian.

MENGAPA ia berlaku? terLALU LEKA? LALAI? atau tidak MENJENGAH seeksploitasi jiwa untuk menuntut keperluan mahupun kehendak nurani? tersepit? terkongkong? atau terkepit? 

MANTAPkan diri, kadang2 kita tertipu oleh perwatakan diri kita sendiri dalam sedar mahupun dalam angau..Jika keadaan ini berlarutan, x ker jenuh maka akan mulai terbit PERASAAN INGIN LEKAS BERHENTI. 

Tapi, jika dilakukan terlalu jarang akan sesuatu perkara atau HAL itu, kemungkinan BESAR, ia akan berada di bawah tahap KEMAMPUAN sesama kita.ker cmna? hehe...

Oleh sebab itu, BATASAN KEUPAYAAN yang mudah diLENTUR atau dlm bahasa omputihnyer 'FLEXIBLE' amat PERLU utk mengelakkan diri kita cepat terasa PENAT atau LELAH kpd perbuatan DIRI SENDIRI. 

COME ON! BE A BRAVE PERSON! Grab the chance!..it's only around U..but PLEASE.. choose d'best for u..n for us..GUNAKAN MOMENTUM CAS POSITIF dgn KADAR yg SEGERA yg mana MUNGKIN INSYAALLAH akan memberikan HASIL yang sesama kita inginkan.. Wallahualam..

Sekian.. Wassalam....

p/s : Admin blog ni POYO. 


In : Suka Duka Kehidupan Blogroll

CARA NAK HUBUNGI AKU d'TALIAN BEBAS TOL

Make a Free Website with Yola.